INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16

Hållbarhetsfestivalen

Datum 19.10.20
-25.10.20
Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland har funnits runt om i Sverige sedan 2010 med syftet att öka samverkan och lyfta lokala aktörer som arbetar med hållbarhetsfrågorna. Detta bygger på att olika samhällsaktörer på en ort under en tidsperiod bjuds in att ordna arrangemang om viktiga framtidsfrågor kopplat till omställningen till ett hållbart samhälle.

Festivalen är en möjlighet att lyfta och duplicera goda exempel, nå ut bredare, visa hur mycket som faktiskt görs och inspirera till vidare handling om att göra ännu mera och ännu fortare!

Förutom Framtidsveckan i Göteborg finns liknande arrangemang i form av Framtidsveckan i Alingsås, Hållbarhetsveckan i Mölndal och från och med i år Trollhättan. Möjligheten att delta på lokala arrangemang om hållbarhetsfrågorna skiljer sig såldes åt beroende på var i regionen man bor. Genom att skapa en plattform för en hållbarhetsvecka för hela Västra Götaland kan fler aktörer, tex. mindre kommuner på landsbygden, delta och skapa uppmärksamhet och engagemang kring hållbarhetsfrågorna.

Klicka här för mer information.

Det här händer på Innovatum Science Center
Under veckan kommer vi att uppmärksamma vårt nya pedagogiska program HÅLLBARA IHOP – ett laborativt program som handlar om de utmaningar världen står inför och som vi alla måste hjälpas åt att lösa. Det utgår ifrån FNs 17 globala mål där varje mål har en praktisk uppgift som utförs i grupp. (plus bild från programmet – klickbart, som leder till samma sida)

Visste du att vi har en lärarfortbildning inom Hållbarhet för lärare F-åk 6? Klicka in här eller kontakta vår kollega Cecilia Glimstrand för att ta reda på mer.

På veckans Fredagskul kommer du kunna tillverka ditt eget papper som du får ta med hem!

Inom kort hittar du även intressanta länkar och tips här och på våra sociala medier: Facebook och Instagram.