Boka in ett skolbesök!

Ta med dina elever till en annan lärmiljö

Vi på Innovatum Science Center har lång erfarenhet av att jobba med barn, ungdomar och vuxenutbildning. Varje år får Innovatum närmare 20 000 skolbesök.
Det pedagogiska utbudet är brett och i form av workshops, föreläsningar, shower, längre projekt men också kompetensutveckling för lärare. Gemensamt för alla dessa är att du träffar en pedagog som tar hand om dig och dina elever.

Välkommen att ta med dina elever till en annan lärmiljö!

Information kopplat till Corona-pandemin

Vi har nu åter öppet för besök från skolor och förskolor. Vi fortsätter även att erbjuda en del distansprogram

Vid besök hos oss kan det vara elever från andra klasser/skolor i utställningen och efter klockan 11 även andra besökare. Vill ni inte att er klass/förskola möter elever från andra skolor rekommenderar vi att ni inte har fri tid i utställningen. Det går också bra att kontakta oss för att se hur det ser ut med bokningar och eventuella möjligheter till att göra specialanpassningar för ert besök utifrån de restriktioner ni har på er skola. Under perioden fram till och med den 29 september går det inte att via bokningssystemet boka besök utan pedagogiskt program (detta för att begränsa antalet elever i utställningen).

Alla skolbesök bokas på webben

För att boka skolbesök behöver du först registrera ett nytt konto i vårt bokningssystem. Stöter du på problem är du alltid välkommen att kontakta Jerry Alrup.

Jerry Alrup
Jerry Alrup
Pedagog
0520-28 94 09
Vi har även en bokningsdator i vår reception där du kan boka ditt nästa besök, samt få hjälp med dina frågor.

Att tänka på

Våra program kräver stor uppmärksamhet och koncentration och därför ser vi helst att varje elev bara deltar i en bokad aktivitet per besökstillfälle. Å andra sidan är våra lokaler fyllda av interaktiva utställningar och stationer som går bra att utforska på egen hand. Vi rekommenderar att ni beräknar tid för det.

Vi tar hand om er

Du anmäler dig och dina elever i receptionen. En pedagog möter upp och tar hand om er. Ni blir visade till garderoberna där det finns vagnar med skolans namn på. Där kan ni lämna ryggsäckar och ytterkläder. Det går inte att låsa vagnarna men vi har låsbara boxar för värdesaker.

Matsäck och äta här

Inne i våra lokaler finns det gott om platser att äta egen matsäck. Det finns microvågsugnar i utställningen för att värma medhavd mat. Nyckel till dessa hämtar du ut i receptionen. Du som lärare ansvarar för att klassen plockar undan efter sig.