INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER: All dagar kl. 10-17
Logotyp "Innovatum Science Center"
Inför ditt besök

Tillgänglighet

Innovatum Science Center

- en interaktiv och tillgänglig miljö för så många som möjligt

På Innovatum Science Center eftersträvar vi att kunna erbjuda ett varierande spektra av upplevelser och fysisk interaktion med våra stationer. Samtidigt vill vi att miljön ska vara så tillgänglig som möjligt för så många som möjligt. För att underlätta inför ert besök har vi gjort en sammanfattning av vår fysiska miljö.

Entrén

Den vänstra entrédörren är försedd med dörröppnare.

Ledsagare

Ledsagare har fri entré i sällskap med gäst i behov av ledsagning.

Hörsel

Hörselslingor finns i våra samlingslokaler Magneten och Caleido.

Amningsrum/vilrum

Finns vid vid den vänstra ingången till Experimentskeppet som ligger i den inre delen av utställningen. Nyckel hämtas i receptionen.

Intryck

För personer som blir påverkade av många intryck och ljud, kan vår miljö uppfattas stressande. Vi rekommenderar då att du hör av dig till oss för att få reda på vilka tider som är mer lämpliga än andra. Exempelvis är vardagseftermiddagar ofta lugna i jämförelse med helger.

Ledar- och assistanshundar

Utbildade och märkta ledarhundar och assistanshundar är tillåtna i hela huset.

Språk

Tyvärr har vi inget översatt till teckenspråk varken här på vår webbplats eller i lokalerna. Personalen är ej teckenspråkig, men gör sitt bästa med kroppsspråk samt penna och papper vid behov.

Viss text i lokalen är översatt till engelska och tyska, men för att ta del av våra utställningar krävs oftast inte att du läser utan bara provar dig fram!

Toalett/WC

Vi har flertalet toaletter; vid entrén och i den inre delen av utställningen som vi kallar Experimentskeppet. Vid båda platserna finns en rymlig, handikappanpassad WC med väggfast skötbord.

Utställningen

Innovatum Science Center är inrymt i en stor gammal industrilokal. Lokalen har en stor bottenvåning, och en andra våning i inre delen av lokalen, till den finns det en hiss. Några enstaka utställningsstationer är tyvärr inte tillgängliga med rullstol.

Vissa ställen är också lite krångliga att nå till om du använder rullstol eller permobil, till exempel är vår receptionsdisk ganska hög, bredvid ligger dock vår butiksdisk som är lite lägre.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller önskemål.
Lena Maria Vickers
Lena Maria Vickers
Receptionist
0520-28 94 00