INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER: Stängt 12-20 juni
Logotyp "Innovatum Science Center"

Föreläsning med anledning av en ny bok om Vårvik och Stridsberg & Biörk

Datum 21.11.21
Tid 14:00
-15:00
Kostnad Kostnadsfritt, begränsat antal platser.
Plats Saab Car Museum
Arrangör Innovatum Science Center och Saab Car Museum
Medverkande Per-Gunnar Modigh
Vad är bakgrunden till den nya stadsdelen Vårvik? Platsen har tidigare dominerats av Stridsberg & Biörck - en av Trollhättans mest betydelsefulla industrier. Per-Gunnar Modigh berättar om områdets och företagets historia.

Vårvik är en ny stadsdel i Trollhättan på den västra sidan om älven som har fått sitt namn efter en gård i trakten. Detta är berättelsen om den platsens historia. En särställning i boken intar industribolaget Stridsberg & Biörck som från 1901 började etablera sig på platsen. Företaget blev skarpt profilerat, betydde mycket för Trollhättan och förtjänar sin uppmärksamhet och plats i den nya stadsdelens historia.

Författaren, Per-Gunnar Modigh, f. 1950, har varit kommunpolitiker i Trollhättan och suttit i kommunfullmäktige 1973–2006. Under trettio år var han med i kommunstyrelsen och under åtta år ordförande i byggnadsnämnden.

Per-Gunnar har tidigare skrivit böckerna ”En berättelse..” (1998), som är en släkt- och bygdehistorik, och ”Alla tiders bostadsbolag” (2018), som beskriver kommunala bostadsbolaget Eidars historia.

Boken kommer finns till försäljning i anslutning till föreläsning och i butiken på Innovatum Science Center.