INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
Ögonblicksbild. Montering av Saab 99 i september 1968 på Saab i Trollhättan. Bild beskuren. Bildkälla: Saab Car Museum.

Saab Car Museums Instagramkonto når 14000 följare – och två versmästare utsedda!

I dagarna uppnåddes ännu en milstolpe för Saab Car Museums Instagramkonto då antalet följare nu överstiger 14000 st. Vi hade i samband med detta också glädjen på museet att utse två Saab-versmästare!
En lyckad Saab-fotomix som ökat intresset!

Mixen av utställningsbilder, historiska bilder ur bilmuseets samlingar, donerade bilder från Saab-veteraner som hjälper till i våra industrihistoriska dokumentationinsatser inom kulturarvsdelen på Innovatum Science Center. Därtill besökare till museet från när och fjärran som på plats givit oss tillståndet att fota dem vid en favoritbil på museet och återberätta deras Saabminnen. Och så naturligtvis en och annan fantastisk berättelse från detta ikoniska bilföretag, och dess fantastiska anställda, förstås.

Ovan nämnt är lite av beståndsdelarna i den mix och kombination som gjort att bilmuseets Instagramkonto fortsätter att locka ett ökat antal besökare och följare. Här möts också både internationella och lokala Saabfantaster, och kontot blir därför därutöver en trevlig länk till museet för dem som bor långväga ifrån.

Grunden las för länge sedan

Grunden till Instagramkontots succé las redan för många år sedan av tidigare anställda och extrajobbande som startade kontot med fokus på arbetet kring museet. Vi är glada över att fortsätta på deras arbete. Därtill syftar vi till att öka insatserna på kontot för att skapa en länk till Saabfantasterna, både i när- och fjärran – men samtidigt också fortsätta med fördjupning kring historiska bilder som vi ser inte bara lockar de med Saabintresse – utan också de med allmänt historiskt intresse.

Saab Car Museums versmästare 2022

Versmästare då? Jo, som nämnts ser vi ett internationellt intresse för museet också från distans, så klart. Idag den 16:e december 2022 avslutade vi vår årliga julverstävling med Saabtema, och årets vinster togs hem av två Saabfantaster från Storbritannien respektive Tyskland – som båda verkligen visade prov på skrivkonst.

Besök gärna Instagramkontot för att ta del av vinnarnas vintriga verser! Det fungerar också i en webbläsare – länken finner du här (öppnas i ny flik i webbläsaren).

Och följ gärna kontot – @saabcarmuseum – på Instagram.

Goda nyheter

Innovatum Science Center
18.09.23
Innovatum Science Center
13.09.23
Kulturarv
30.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
22.08.23
Innovatum Science Center
20.07.23