INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
pasklov-1400x1400-05

Påsklov med Innovatum Science Center

Våren är här och det är äntligen dags för påsklov! Än så länge ser det inte ut att vi kan öppna igen men vår verksamhet är i full gång ändå – fast digitalt. Håll dig uppdaterad om ändringar här på hemsidan och i våra sociala medier!

Är ni sugna på experiment, teknik och skoj under påsklovet? Vi har tagit fram ett digitalt program för dem som vill vetenskapa och upptäcka världen tillsammans med oss under lovet!
Programmet uppdateras löpande.

Livesänd Familje-Quiz med N3 och Innovatum Science Center
Slå er ner i soffan, koppla upp mobilen, plattan eller datorn och var med på en spännande, livesänd quiz med N3 och Innovatum Science Center!
Vi har laddad med 12 kluriga frågor – allt från ägg och experiment till instrument och olika platser i Trollhättan. Kan ni svaren? Skicka in dem till sciencecenter@innovatum.se och var med i tävlingen om ett påskägg fylld med godsaker á la Innovatum Science Center och N3.
Vi kör torsdagen den 8 april kl. 13.00 och 14.00. En rolig utmaning för hela familjen!

Anmäl er till sciencecenter@innovatum.se, skriv namn, hur många ni är och vilken tid ni vill vara med. Vi skickar sedan länken som ni kopplar upp er på via mail.
Inga förkunskaper krävs, endast mobilen, plattan eller datorn + papper och penna. Ni kan vara med var ni än är. Vinnaren dras den 12 april.

Utomhusaktivitet med Active Quiz – Innovatums påsklovsutmaning
Ta på er ytterkläderna, ladda ner Active Quiz-appen (gratis) och gå en Innovatum-inspirerad tipspromenad med oss. Vart du än är, när du vill.

Välj INNOVATUM som Quizrums-ID, delta som gäst eller om du redan har ett eget deltagar-ID. Välj Innovatums påsklovsutmaning och sedan är det bara att köra.
Dina poäng räknas ut genom dina svar och din svarstid. Du kan delta så många gånger du vill.

Fler Innovatum-inspirerade tipspromenader för barn och vuxna i Active Quiz är på gång. Håll utkik efter dem!

FRITIDSSPECIAL:
Livesänd Quiz med N3 och Innovatum
Samla hela fritids, koppla upp plattan eller datorn mot en projektor och var med på en spännande, livesänd quiz med N3 och Innovatum Science Center!
Vi har laddad med 12 kluriga frågor – allt från ägg och experiment till instrument och olika platser i Trollhättan. Kan ni svaren? Skicka in de till sciencecenter@innovatum.se och var med i tävlingen om en extra lånelåda med VR-glasögon, pyssel och en överraskning till ert fritids. Ni får välja när ni vill ha lånelådan så kör vi ut den till er. Lånetiden är max två veckor.
Quizzen går live torsdagen den 8 april kl. 10.00 och 11.00. En rolig utmaning för hela fritids!

Anmäl er till sciencecenter@innovatum.se, skriv namnet på ert fritids, hur många ni är och vilken tid ni vill vara med. Vi skickar sedan länken som ni kopplar upp er på via mail.
Inga förkunskaper krävs, endast plattan eller datorn (plus projektor) + papper och penna. Vinnaren dras den 12 april.

Alla dagar under påsklovet
För att förkorta väntetiden till dess att vi kan ses hos oss igen har vi tagit fram ett antal digitala aktiviteter som ni kan göra hemma. Sidan uppdateras varje vecka med nya experiment och roliga aktiviteter för små och stora upptäckare.
Hoppas att vi ses där!

Cirkus Magikus
Vårt digitala Escape Room för hela familjen!
Samla ihop familjen, koppla upp datorn till TV-skärmen och slå er ner i soffan. Lös mysteriet med de försvunna artistnamnen på Cirkus Magikus – ni har 60 minuter på er! Klicka här!
OBS! Tiden börjar ticka så fort ni klickar på länken. Lycka till!

Påsklovsspecial: ÄGGsperiment
Här finns experiment kring temat ägg, några är våra egna och en del hittade vi hos våra kollegor och tyckte att ni inte får missa de. Lycka till med ÄGGsperimenterandet.
Inom kort hittar du ÄGGsperimenten under den här länken.

Utomhusaktivitet med Active Quiz
Ta på er ytterkläderna, ladda ner Active Quiz appen och gå en Innovatum-inspirerad tipspromenad med oss. Vart du än är, när du vill.

Påsklovspåsen är en papperskasse fylld med material och instruktioner till fyra olika experiment och aktiviteter – allt från konstruktion, kreativt pyssel till experiment inom naturvetenskap och teknik för barn i åldern 5+ (tillsammans med en vuxen). Perfekt att göra tillsammans med familjen under påsklovet. Läs mer här om hur du få tag i en av våra populära påsar.

Är dina barn på fritids under påsklovet? Tipsa ditt fritids om våra lovlånelådor med material och instruktioner till olika aktiviteter. Påsklovets lånlådor innehåller bl. a. VR-glasögon, 3D-pennor, eller pysselkit till mjölkartongsbilar. Helt gratis till ditt fritids inom Trollhättans kommun. Mer information hittar du här.

Påsklovserbjudande till fritids: Skapa roliga påskkort i Scratch
Denna programmeringsaktivitet är en kul och enkel introduktion till blockprogrammeringsspråket Scratch.
Vi skapar enkla påskkort digitalt genom att jobba med gemensam problemlösning. En kreativ övning som tränar datalogiskt tänkande. Inga förkunskaper krävs.
Boka in din fritidsgrupp till ett av de sex olika tillfällen under påsklovet. Det enda ni behöver är en dator + projektor och tillgång till datorer för eleverna. Det går bra om flera elever delar på en dator.
Anmälan sker till sciencecenter@innovatum.se, skriv namnet på ert fritids, hur många ni är och vilken tid ni vill vara med. Vi skickar sedan länken som ni kopplar upp er på via mail samt mer information.

Tillgängliga tider:
Tisdag 6 april – torsdag 8 april: kl. 9.00 och kl. 10.30
Max tidåtgång: 60 min., Max antal deltagare: 16 st., Rekommenderad årskurs: 3-6

Påsklovsspecial: ÄGGsperiment
Här hittar ni experiment kring temat ägg. Några är våra egna och en del hittade vi hos våra kollegor i branschen och som vi tyckte att ni inte får! Lycka till med ÄGGsperimenterandet!

Har du egna förslag på experiment som du vill dela med dig så hör gärna av dig till oss på sciencecenter@innovatum.se så kanske just ditt experiment hamnar på vår sida!

Goda nyheter

Innovatum Science Center
18.09.23
Innovatum Science Center
13.09.23
Kulturarv
30.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
22.08.23
Innovatum Science Center
20.07.23