INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16

Aktivitetsdatumet har passerat

Hur kan besökarna hjälpa oss att bli bättre?

Datum 09.04.19
Tid 09:30
-15:00
Kostnad Kostnadsfritt
Plats Västarvets kansli, Vänerparken 13, Vänersborg
Arrangör Prisma Västra Götaland
Medverkande Eva Goffe och Marcus Gunnarsson
Alla som driver ett besöksmål eller publik verksamhet vill ha nöjda besökare. Vi förändrar och förbättrar ständigt våra utställningar och verksamhet men kanske utnyttjar vi inte besökarnas tyckande och kunskap fullt ut. Därför bjuder Prisma VGs Kulturturismgrupp in till en utbildningsdag. Dagen är en av flera satsningar på att stärka den småskaliga besöksnäringen.

För några år sedan var Västarvet, inom ett EU-projekt, med och utarbetade en metod kallad Känslokartläggning. Erfarenhet visar att användning av en kvalitativ mätmetod är ett effektivt sätt att förbättra lokaler och verksamhet.

Metoden har sedan testats på Västarvets egna besöksmål och för att öka kostnadseffektiviteten och förenkla genomförandet har vi nu utarbetat en snabbare och mindre resurskrävande variant. Nu finns det möjlighet för arbetslivsmuseer, hembygdsföreningar och museer inom Prisma-samverkan att pröva metoden på sina besöksmål.

Under förmiddagen går Eva Goffe och Marcus Gunnarsson från Västarvet igenom metoden och berättar hur Västarvet använt den i sitt förbättringsarbete. Efter lunch blir det ”hands on” då vi tillsammans gör en känslokartläggning i Vänersborgs museums permanenta utställning.

Tanken är sedan att ni som deltar använder metoden på era besöksmål under sommarsäsongen. Efter sommaren träffas vi igen och utvärderar metoden, tolkar resultaten och diskuterar hur vi kan samverka kring förbättringsförslag.

Det kostar inget att delta i utbildningsdagen men var och en bekostar sin egen lunch. Kaffe serveras från 9:00 på Västarvets kansli. Antal platser är begränsat till femton och först till kvarn gäller.

Anmäl dig senast 25 mars till: bjorn.ohlen@vgregion.se
Ange namn och organisation vid anmälan.

PrismaVG >