INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16

Aktivitetsdatumet har passerat

Astronomins Dag och Natt

Datum 26.09.20
Tid 11:00
-16:00
Plats Innovatum Science Center
Arrangör Svenska Astronomiska Sällskapet
Den 26 september 2020 firas Astronomins dag och natt för nionde gången. Arrangemanget koordineras av Svenska Astronomiska Sällskapet.

Årets tema är Jorden 2.0 – ligger den i rymden eller under våra fötter? Astronomer har upptäckt tusentals exoplaneter, planeter kring andra stjärnor. men hittills känner vi bara till en unik plats med biologiskt liv. Varför finns liv här på jorden? Vilka andra planeter skulle vi kunna bo på? Vad kan vi lära oss om vår egen planet genom att titta på andra?

Hos oss på Innovatum Science Center får du ta en titt ut i rymden, resa mellan planeter, asteroider och månar samt beskåda galaxer och nebulosor. Vi har visningar i vårt planetarium för mindre grupper flera gånger om dagen. Anmälan sker på plats i receptionen.

Testa våra Moon Rovers i vårt observatorium och kör en Lego-robot på månen eller gå rymdpromenaden med kluriga frågor i vår utställning.

Allting ingår i ordinarie entrépris. Självklart vidtar vi åtgärder för att minska smittspridning på evenemanget.

Den 26 september 2020 sänder Astronomins dag och natt live direkt från Tekniska museet i Stockholm, med direktsända och specialgjorda inspelade inslag från hela Sverige. Håll utkik på våra sociala medier för att få tipps om experiment och pyssel kring temat rymd.

Svenska Astronomiska Sällskapet >