INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER: All dagar kl. 10-17
Logotyp "Innovatum Science Center"
Namnlös design (2)

Upptäck konsten i Trollhätte kanalpark

Den offentliga konsten är en viktig del i upplevelsen av en plats och en besöksanledning. Appen Explore inTrollhättan guidar besökare på skulpturrunda i Trollhätte kanalpark.

Se dig om när du semestrar i sommar och upptäck konsten som finns ute i parker, på torg, i naturområden och på husväggar. Många städer och kommuner erbjuder ett varierat utbud av konstupplevelser även utanför konsthallar och museer. I Trollhätte kanalpark är den offentliga konsten en besöksanledning och från Vårvik i norr till slussområdet i söder kan besökare vandra och upptäcka konsten i natursköna omgivningar med en intressant kulturhistoria.

 

Appen gör det enklare att hitta till konsten

Genom att ladda hem appen Explore inTrollhättan får besökare enkelt tillgång till guide och karta över Skulpturrundan i Trollhätte kanalpark för att på egen hand guida sig runt.

“I projektet tittar vi på hur kommunikationen av den offentliga konsten kan stärkas ytterligare både genom skyltning, digitala hjälpmedel och evenemang så att vi lockar både fler besökare och fler trollhättebor att uppleva Trollhättan genom konsten”, säger Jenny Persson, enhetschef för Allmänkultur.

 

Stor satsning på konst längs Trollhätte kanal

På Skulpturrundan finns så många som 27 konstverk i olika material och teknik, exempelvis finns ett ljudverk i slussområdet som för tankarna till hur det var att vistas vid slussarna för hundra år sedan.

Trollhättans Stad har de senaste åren gjort en stor satsning på mer konst just i Trollhätte kanalpark som är kommunens främsta besöksmål. I juni kom det avslutande verket på plats på Malgön nära Hojums kraftstation

“Vi har nu 27 unika konstverk i området vilket är helt fantastiskt. Det skiljer 113 år mellan det äldsta som är Strömkarlen av Carl Eld (1911) och SPIN av Eva Hild (2024) och de står några hundra meter ifrån varandra. Det visar hur dåtid och nutid kan knytas samman av konsten och samtidigt spegla olika epoker med olika uttryck. Vi vet att skulpturrundan redan är mycket uppskattad av våra besökare och hoppas att de kommer att fascineras i minst 113 år till. Och SPIN med sin placering på Malgön blev verkligen kronan på verket i det här projektet”, säger Karin Stammarnäs, kulturchef och ansvarig för projektet konst i Trollhätte kanalpark.

 

Mer om konsten i Trollhätte kanalpark finns också på:

www.trollhattan.se/skulpturrundan

https://www.vastsverige.com/visittrollhattanvanersborg/trollhatte-kanalpark/konst-i-trollhatte-kanalpark/?_gl=1*8yqnak*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMI5v3e_56thgMV0ESRBR3J-QG6EAAYASAAEgJSBvD_BwE

Goda nyheter

Innovatum Science Center
17.07.24
Innovatum Science Center
11.07.24
Innovatum Science Center
10.07.24
Innovatum Science Center
28.06.24
Innovatum Science Center
28.06.24
Projekt
26.06.24