INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
sportlov

Sportlov på Innovatum Science Center

Äntligen är det dags för sportlov! Och vad vi har längtat efter att få träffa er alla igen! Men tyvärr blir det inget med det den här gången heller. Innovatum Science Center kommer att ha stängt t.o.m. den 28 februari 2021.

Därför har vi laddat med några aktiviteter som ni alla kan göra hemma tillsammans med oss eller själva – tips på experiment och andra aktiviteter, ett digitalt escape room för hela familjen och livesändningar från vårt labb.

Måndag-fredag v 8 kl. 11.00
Kaos i klistret – en livesändning från vårt Labb
Vår något röriga laboratorieassistent har fått uppdraget att göra nytt klister till utställningen. Men det är rena kaoset i vårt labb. Hen hittar inte receptet, ingredienserna ligger huller om buller, och snart ska klistret vara klar – hen behöver din hjälp!

Varje dag under v 8, mån-fre kl. 11.00 sänder vi live från vårt labb. Anmäl dig och din familj och hjälp vår förvirrade kollega att tillverka klistret. Som tack får du vårt recept och kan göra din egen klister hemma!

Det enda ni behöver är en dator/tv som ni kan koppla upp er på och en penna. Resten tar vi hand om!

Anmälan sker via sciencecenter@innovatum.se, skriv namn och datum den dagen ni vill delta. Vi kommer sedan att skicka ut en länk till livesändningen och all information ni behöver för att kunna vara med. Lätt som en plätt!

Alla dagar under sportlovet
Vi har laddad upp flera av våra super-bra-att-göra-hemma-recept som du kan ladda ner och testa hemma. Under den här länken hittar du många experiment och våra egna, välbeprövade recept. Gör dem tillsammans med familjen – ni kommer inte att ha tråkigt!

Har du egna förslag som du vill dela med dig så hör gärna av dig till oss på sciencecenter@innovatum.se så kanske just ditt experiment hamnar på vår sida!

Och inte att förglömma: SPORTLOVSPÅSEN!
Efter succén med jullovspåsen har vi tagit fram en ny lovpåse med nya experiment och aktiviteter som du kan köpa hem och göra under sportlovet. Information om innehållet och hur du får tag i en påse hittar du här. OBS! begränsat antal!

Missa inte vår Sportlovstävling – hela Innovatum för bara dig och din familj!
Våra lokaler ekar tomt, och vi längtar efter alla nyfikna, upptäckande barn och vuxna hos oss. Nu har du och din familj chansen att tävla om ett gratis besök på tre timmar i vår utställning – helt på egen hand. Vi bjuder dessutom på något gott att äta under besöket så att ni håller energin uppe. Besöket gäller två vuxna och alla barn i familjen fredagen 26/2 kl. 10-13.

För att delta i tävlingen behöver du bara göra följande:
Gå in på vårt Facebook-inlägg och svara på frågan: Vad är din favorituppfinning? Skriv ditt svar i kommentarsfältet. Vinnaren presenteras på samma Facebooksida 18/2 2021 kl. 12.00.

FÖLJ oss gärna för att hålla koll på vinnaren och kommande aktiviteter. Självklart kommer ni bara om ni alla är friska. DELA OCH GILLA gärna inlägget så blir vi glada. Denna tävling är inte sponsrad, organiserad eller administrerad av Facebook.

Goda nyheter

Innovatum Science Center
18.09.23
Innovatum Science Center
13.09.23
Kulturarv
30.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
22.08.23
Innovatum Science Center
20.07.23