INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER: All dagar kl. 10-17
Logotyp "Innovatum Science Center"
Tema Odling2

Sommaren på Gården Åker

Sommaren började bra med vackert väder, perfekt för utomhusaktiviteter! Det var många trollhättebor och familjer från närliggande städer som hittade till Gården Åker direkt vid start, nu när fler och fler fått upp ögonen för att vi finns.

Besöksrekordet på 400 besökare kom redan första veckan när vi hade Djur och Natur som temadag. Besökarna fick bland annat titta på kaninhoppning från Svenska Blå Stjärnan och lära sig mer om veterinäryrkets historia och läskiga sjukdomar av Veterinärmuseet i Skara. Några får betade i en klapp-hage och hästarna man fick rida på var en given succé.

Sommarens tema på Innovatum Science Center har varit vatten, någonting som gått igen nere på Gården Åker med en stor vattenränna där barnen kunnat bygga slussar, sjösätta egentillverkade båtar och experimentera med vatten. På gården har barnfamiljerna fått pyssla, måla och leka gammeldags lekar. Repslagarmuseet i Älvängen har slagit fina hopprep som både ser ut och luktar som de gjorde förr. Utbudet av aktiviteter har varierat beroende på väder och vad besökarna varit intresserade av. Vår tanke är att Gården Åker skall vara en plats dit alla familjer kan komma och ha det trevligt, oavsett om det bara är för att ha picknick i trädgården och leka på lekplatsen, eller att göra någon av alla våra alla aktiviteter som sommarvärdarna visar och hjälper till med.

Varje onsdag har vi arrangerat olika temadagar där barnen gjort såpbubblor, målat, odlat, gått på skattjakt och som avslutning sprutat vatten med Höljebacka Brandmuseum. Temadagarna har varit extra populära och flera gånger har besökarna köat redan innan öppning för att inte missa någonting!

I år har Gården Åker haft öppet fler veckor än tidigare och besöksantalet har dubblerats sen föregående år. Tack vare Trollhättan Stad har vi nått fler besökare som nu funnit en rolig, engagerande och kostnadsfri aktivitet för hela familjen under sommarlovet!

Goda nyheter

Innovatum Science Center
17.07.24
Innovatum Science Center
11.07.24
Innovatum Science Center
10.07.24
Innovatum Science Center
28.06.24
Innovatum Science Center
28.06.24
Projekt
26.06.24