Österödskvinnan och platsutveckling

Österödskvinnan och platsutveckling

Kvarlevorna av den så kallade Österödskvinnan är cirka 10 000 år gamla och hittades utanför Lysekil för över 100 år sedan. Nu är hon mer aktuell än någonsin, tack vare SVT:s programserie Historien om Sverige.

Hur kan berättelsen om forntidskvinnans liv användas i uppelevselenäringen och platsutvecklingen? Det var frågan när Lysekils kommun bjöd in till en kreativ workshop.

Målet med workshopen var att samla människor med stor erfarenhet av platsutveckling för att gemensamt ta fram idéer på aktiviteter på temat Österödskvinnan och forntiden, samt att även identifiera möjliga samarbeten, roller, fallgropar och plattformar.

”Workshopen var en bra blandning av kreativa idéer och konkreta lösningar för hur vi kan jobba vidare på olika platser i och kring Brodalen. Flera av de förslag som togs fram kan vi börja arbeta med direkt och ta med oss in i Interregprojektet Upplevelsenäring – kultur och besöksnäring i samverkan”, säger Cia Säll, projektledare Upplevelsenäring och destinationsstrateg i Lysekils kommun.

 

Här kan du läsa mer om Österödskvinnan och Lysekils kommuns satsning på ökad tillgänglighet!

 

Goda nyheter

Projekt
10 mar 2025
Innovatum Science Center
26 feb 2025
Innovatum Science Center
25 feb 2025
Innovatum Science Center
21 feb 2025
Projekt
21 feb 2025
Innovatum Science Center
17 feb 2025