INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER: Stängt 12-20 juni
Logotyp "Innovatum Science Center"
bi

Museiresan – Barn- och familjeaktiviteter på arbetslivsmuseer 2021

En vandring för alla sinnen bland maskinerna på Göteborgs Remfabrik, en käpphästverkstad på Veterinärmuseet i Skara eller en skattjakt i Qvarnstensgruvan i Lugnås. Det är exempel på de aktiviteter som barnfamiljer fått uppleva inom ramen för projektet Museiresan 2020. Nu söker vi nya besöksmål som vill bli en del av Museiresan 2021. Projektet arrangerades av NAV, Vuxenskolan och Innovatum.

Bli en del av Museiresan 2021
Familjer med barn i olika åldrar är en viktig målgrupp när vi vill locka nya, gärna yngre och inte minst fler besökare till våra arbetslivsmuseer. Därför har NAV, industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst, startat projektet Museiresan tillsammans med Innovatum och Vuxenskolan.

Nu söker vi nya besöksmål för att kunna utöka projektet Museiresan 2021. Vi söker arbetslivsmuseer, hembygdsgårdar eller andra kulturarvsaktörer som under sommarmånaderna har möjlighet att genomföra aktiviteter för barn. Tillsammans med er tar vi fram en barnaktivitet som passar just ert besöksmål utifrån era förutsättningar och er lokala historia. Om ni redan idag har en aktivitet kan även den passa in i mallen för projektet. Ni kommer att ingå i ett kluster av besöksmål där ni lyfter varandras verksamhet genom att skicka vidare familjerna till nästa äventyr. Tillsammans med de andra museerna tar vi fram en gemensam ram och marknadsföring. Ni kommer även att få gå Turistrådets Värdskapsutbildning.

Syftet med projektet är att lyfta barn- och familjeaktiviteter och öka barn och ungas delaktighet i det lokala kulturarvet. Tillsammans lyfter ni varandra och hjälper barnfamiljerna att hitta till nästa äventyr.

För mer information, kontakta Elin Sörensson, Innovatum.

NAV

Goda nyheter