INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
Museiresan i Västra Götaland, kollage

Museiresan avslutat för säsongen

Sotiga smedjor, tjärdoftande båtar, gamla hus, konstiga prylar och mullrande maskiner. Det är sådant som barnfamiljer fått uppleva inom ramen för Museiresan under sommaren.

För andra året i rad har projektet Museiresan genomförts av NAV, Studieförbundet Vuxenskolan och Innovatum Science Center, med finansiering från Västra Götalandsregionen. Projektet är nu avslutat och 25 museer har varit delaktiga och arrangerat aktiviteter för hela familjen. Fokus har varit att erbjuda en aktivitet där barnen är delaktiga och där de får uppleva någonting mer än en utställning kan erbjuda.

Museiresan har varit en succé på de flesta håll, där majoriteten barn som besökt museet deltagit i aktiviteten. Förhoppningen har varit att ge barnet en minnesvärd upplevelse som lockar till att antingen komma tillbaka eller till att besöka ett annat arbetslivsmuseum. Tack vare trenden med att “hemestra” har många familjer upplevt sitt närområde och museerna har hittat en ny målgrupp.

Då projektet varit så lyckat två år i rad har NAV bestämt att Museiresan skall bli ordinarie verksamhet. På vilket sätt vi kommer att fortsätta är inte beslutat, men det är beslutat att det kommer vara roligt att besöka arbetslivsmuseer även nästa sommar!

Några av museerna håller fortfarande öppet och fortsätter med sina aktiviteter. Passa på att besöka dem under hösten!

www.museiresan.se

Goda nyheter

Innovatum Science Center
18.09.23
Innovatum Science Center
13.09.23
Kulturarv
30.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
22.08.23
Innovatum Science Center
20.07.23