INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
museiresan01

Museiresan 2020

Museiresan är en del i projektet Barn- och familjeaktiviteter på arbetslivsmuseer. I projektet ingår en grupp på 9 mycket olika arbetslivsmuseer runt om i Västra Götaland som alla vill satsa på att locka målgruppen barnfamiljer till sina museer. Museiresan har tagits fram som ett test sommaren 2020 för att förhoppningsvis vara en hjälp i att få fler barnfamiljer att besöka museerna.

Genom att barn gör aktiviteter på museerna får de en stämpel i ”passet”, alltså foldern Museiresan. När barnen har besökt och deltagit i aktiviteter på tre olika museer får de även en liten present. Vi hoppas att detta lockar familjer att besöka fler museer, och med Museiresan ser de även vilka museer som har aktiviteter speciellt anpassade till barn.

I Museiresan följer barnen ett arbetsbi på en resa till olika arbetslivsmuseer i Västra Götaland. Arbetsbiet representerar hållbarhet, det genuina och att vi måste arbeta tillsammans för att nå våra mål. På det tredje arbetslivsmuseet som barnet kommer till har arbetsbiet lämnat en presentask till barnet. I presentasken finns en fin liten bivaxpuck från Nolhaga bigård, en bit ljusveke, en instruktion till hur barnet tillsammans med en vuxen kan göra en bivaxduk eller ett bivaxljus samt en fribiljett till Innovatum Science Center.

De museer som ingår i Museiresan 2020 är:
Qvarnstensgruvan
Vadsbo museum
Dalénmuseet
Föreningen Göteborgs Remfabrik
Veterinärmuseet i Skara
Åsle Tå
Rydals Museum
Maritiman
Komlösa Kulturcenter

Om projektet
NAV – industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst är projektägare och står tillsammans med Innovatum Kulturarv och Studieförbundet Vuxenskolan för projektledning. Projektet har arbetats fram tillsammans med de deltagande museerna under 2019 och 2020.

Goda nyheter

Innovatum Science Center
18.09.23
Innovatum Science Center
13.09.23
Kulturarv
30.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
22.08.23
Innovatum Science Center
20.07.23