INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER: Stängt 12-20 juni
Logotyp "Innovatum Science Center"
Hjulbyte på Saab 99 Turbo under testresa i Tyskland. Slutet av 1970-talet. Bild beskuren. Donerat foto. Fotograf: Rolf Lindström. Bildkälla: Saab Car Museum.

Mer (h)julafton för alla industrihistoriskt intresserade kring Saab – tack vare Rolf Lindström

Rolf Lindström, med en lång karriär på Saab, har nyligen donerat egentagna bilder från sitt arbete till oss här på Innovatum Science Center och Saab Car Museum i Trollhättan.

Bildtext: Hjulbyte under testkörning med Saab 99 Turbo i Tyskland. Slutet av 1970-talet. Donerat foto. Fotograf: Rolf Lindström. Bildkälla: Saab Car Museum.

En lång karriär på Saab – och fantastiska foton

Rolfs många år på Saab innefattade bland annat arbete inom testning, på företagets tävlingsavdelning och inom service. Han kom därför att resa runt jorden åtskilliga gånger i jobbet. Och gott folk – han hade kameran med sig och dokumenterade sin ovanliga arbetsvardag!

Rolf har den senaste tiden arbetat tillsammans med det historiska arkivets Patrik Alexandersson för att donera sin samling av foton till de historiska samlingarna här på Innovatum Science Center och Saab Car Museum. Genom detta arbete kommer Rolfs foton att återfinnas dokumenterade, metadataförsedda och möjliga att tillgängliggöras för Saab-intresserad allmänhet för framtiden.

Hur kan jag ta del av dessa historiska bilder?

Några exempel ur Rolfs fantastiska bilddonation finner du här nedan.

Ett urval av Rolfs bilder kommer att tillgängliggöras på Saab Car Museums Instagramkonto här (länk öppnas i ny flik i webbläsaren) framöver.

Därtill finns nu ett större urval av hans bilder tillgängliga på de skärmar på Saab Car Museum vi använder för att bland annat visa donerade bilder fotograferade av tidigare Saabanställda för besökare.

Goda nyheter