INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER: Stängt 12-20 juni
Logotyp "Innovatum Science Center"
FSD-FHD-1400

Innovatum Science Center och N3 firar förskolans- och fritidshemmens dag med rekordstort deltagande!

Trollhättan – Innovatum Science Center och N3 bjuder in till ett fantastiskt firande av förskolans och fritidshemmens dag den 9:e, samt 11:e maj. Sedan 2015 har samarrangemanget blivit en tradition, där både förskolor och fritidshem i Trollhättan och hela landet har möjlighet att fira och lära tillsammans.

Årets tema är Djur, och firandet erbjuder en härlig blandning av kompetenser. Allt från trolleri, sång och dans blandas med naturvetenskapliga undersökningar och quiz för att skapa en unik upplevelse för deltagarna. Sedan pandemin bröt ut har arrangörerna även anpassat firandet för en digital publik, vilket har möjliggjort för fler verksamheter att delta i firandet, även utanför Trollhättan.

“Cecilia Glimstrand, pedagog på Innovatum Science Center, berättar att hybridfirandet lockar rekordmånga deltagare: “Just nu är det över 700 barn anmälda till förskolans dag och drygt 1300 elever till fritidshemmens dag där Trollhättan och stora delar av Fyrbodal är representerade, men också Skåne, Småland och Stockholmsområdet. Men, det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig.”

Förskolans och fritidshemmens dag är ett tillfälle att hylla och uppmärksamma det fantastiska arbete som görs i dessa verksamheter, och arrangörerna är stolta över att kunna erbjuda ett firande som når ut till hela landet.

För mer information om firandet av förskolans och fritidshemmens dag, vänligen kontakta:
Innovatum Science Center Cecilia Glimstrand.
E-post: cecilia.glimstrand@innovatum.se

Goda nyheter