INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
Rocka

Hav och hållbarhet på styrgruppsmöte

I Lysekil möttes styrgruppen i Interreg-projektet Upplevelsenäring för att prata hav, konst och hållbarhet. Vi passade också på att planera inför nästa stormöte i projektet som kommer att hållas i Fredrikstad i april 2024, med tema hållbarhet.

Styrgruppsmötet i Lysekil i oktober inleddes med en specialvisning på Havets Hus där fiskar och djur presenterades i ett nedsläckt akvarium för att visa på arternas nattbeteenden.
”Det är en relativt ny upplevelseprodukt som håller på att utformas på Havets Hus för att komplettera den ordinarie verksamheten”, säger Cia Säll, Lysekils kommun.

Dagen inleddes med ett möte i Strandflickorna Havsateljé. Under förmiddagen fick gruppen en presentation om Strandflickorna utveckling och verksamhet av ägaren Bettina Salesjö. Därefter följde ett digitalt möte med Marie Linde, och Fredrik Lindén, vice vd och vd på Turistrådet Västsverige.

”Samtalet handlade om initiativet Hållbarhetsklivet och planeringen inför nästa stormöte i Fredrikstad i april 2024 då temat kommer att vara just hållbarhet” säger Cia Säll.

På eftermiddagen var det studiebesök på Havets Hus där gymnasieelever på marinbiologiska programmet berättade om delprojekt Möt marinbiologin genom konsten och visade utställningen som var en del av Lysekil Kulturdagar.

Under dagen diskuterades en rad projektrelaterade frågor, så som produktion av animation, kommunikationsinsatser och studieresor – både den genomförda till Liverpool och den planerade till Bodö under hösten 2024.

 

Tips på bra länkar:

Hotell Bohuslän | Lysekils bästa hotell och B&B | Strandflickorna

Hem – Havets Hus i Lysekil

Hållbarhetsklivet – för en hållbar besöksnäring i Västsverige (hallbarhetsklivet.se)

Lysekils Kulturdagar – Lysekils kommun

Möt marinbiologin genom konsten (vastsverige.com)