INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Mån Stängt • Tis 11-14 • Ons-Sön 11-16
Logotyp "Innovatum Science Center"

First Lego League 2022!

Den 12 november är det åter dags för First Lego League tävlingen att gå av stapeln här hos oss på Innovatum Science Center!

Kl. 09.00 den 12:e november startar vi med invigning för att sedan kicka igång den spännande tävlingen. Årets tema heter SUPERPOWERED och handlar om inget mindre än energi, vilket känns högst aktuellt – och vi hoppas på att få se många kreativa lösningar inom området.

First Lego League är en kunskaps- och teknologisk tävling som sträcker sig över 8 veckor. Från 17 september ska över 700 lag från Sverige och Norge arbeta med innovation, forskning, teknologi, design och programmering som avslutas med en turnering 12 november, som firar allt som har upplevts och uppnåtts! Målet är att inspirera barn och unga i åldern 10–16 år till att bli morgondagens ingenjörer, forskare och problemlösare. Under projektet kommer deltagarna att utforska och uppleva skaparglädje, se sina egna idéer i praktiken och lära sig att programmera.

Visst låter det spännande! Kom gärna förbi så får ni se hur morgondagens ingenjörer, forskare och problemlösare, kreativt löser energifrågan.

Läs mer på First Lego League