INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER: All dagar kl. 10-17
Logotyp "Innovatum Science Center"
Digital kulturaktivitet i festivalformat

Digital kulturaktivitet i festivalformat

Gaming och sport i mobil eventbox på Fallens Dagar.

Under Fallens Dagar 19-21 juli kan besökare prova den unika kombinationen av fysisk och digital aktivitet i FUZEDs mobila enhet för gaming och sport som kommer att vara placerad på Drottningtorget och öppen och gratis för alla från 10 år.  På plats är också representanter för spelföreningarna Nördimperiet & FGC som brinner för spelkulturen och erbjuder aktiviteter och mötesplatser året om för intresserade.

“Genom att erbjuda gaming i festivalformat utforskar vi hur digitala upplevelser kan ta plats på en stadsfestival tillsammans med övrigt mer kulturutbud som fallpåsläpp, konserter, streetkultur, familjeaktiviteter, marknad och mat”, säger Jenny Persson, enhetschef för Allmänkultur.

FUZED är en aktör som, i samarbete med städer, bygger framtidens fysiska och digitala infrastruktur för att främja barn och ungas hälsa. Genom samarbete med kommuner kopplar FUZED ihop barn och ungas gamingintresse med en hälsosammare livsstil, och etablerar anläggningar där fysisk idrott och gaming möts under samma tak. Till Fallens Dagar kommer de med sin nya mobila anläggning.

Trollhättans Stad genomför aktiviteten i syfte att prova nya innovativa kulturaktiviteter som kan utveckla evenemanget och locka nya målgrupper.

“Utöver aktiviteten på evenemanget och upplevelsen för besökarna finns det också inom projektet långsiktigt positiva effekter med att involvera en ny aktör och bransch, utbilda oss, våga prova det nya och utbyta erfarenheter kring detta mellan parterna inom projektet”, säger Henrik Olsson, projektledare, Innovatum Science Center.

Goda nyheter

Innovatum Science Center
17.07.24
Innovatum Science Center
11.07.24
Innovatum Science Center
10.07.24
Innovatum Science Center
28.06.24
Innovatum Science Center
28.06.24
Projekt
26.06.24