INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
slussdagen-2019-01

Bil i fokus på slussdagen lockade många besökare

Den traditionella slussdagen genomfördes i år på onsdagskvällen den 14 augusti. I år kombinerades slussdagen med den populära veteranbilsträffen i området, vilket ledde till många veteranbilar, ännu fler besökare och mycket gott humör. Evenemanget var ett samarbete med Trestads Veteranbilklubb, som arrangerar de populära veteranbilsträffarna vid slussarna varje onsdag under sommaren.

På scen under dagen bjöds besökarna på en fartfylld show med Jecko & Jessie, med trolleri, fantasi, överraskningar, kluriga tricks och mycket skratt för alla barn. Slussdagen gästades också av Nordic Song Festival, som bjöd på allsång med operasångaren Fredrik de Jounge, spelmän, Trollhättans Kammarkör och gästsolister.

Bland aktiviteterna kan också nämnas Höljebacka Brandkårsmuseum, som lockade många besökare med sina veteranfordon och inte minst möjligheten att få testa deras vattensprutor. På plats fanns även Repslagarmuseet i Älvängen som visade hur en slår rep och smeden Rikard Ahlin från Nohabs smedja som bjöd på en uppvisning i smide, vilket var ett mycket uppskattat incitament under kvällen.

Det fanns även möjlighet att handla närproducerade matprodukter, besöka kanalmuseet, bygga bilar med Innovatum samt lyssna på en föreläsning om bilsamhället. Sjöfartsverket visade upp Kanalcentralen och sina arbetsbåtar och många besökare följde också med på slussning med M/S Elfkungen.

Kvällen bjöd på underbart väder, underhållning av hög rang samt doften av grillade hamburgare och ljudet av motorer, en kombination som tilltalande många Trollhättebor.

Läs mer om fallen och slussarna >

Goda nyheter

Innovatum Science Center
13.02.24
Innovatum Science Center
09.02.24
Innovatum Science Center
09.02.24
Innovatum Science Center
05.02.24
Innovatum Science Center
05.02.24
Innovatum Science Center
02.02.24
Innovatum Science Center
24.01.24