INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16

Aktivitetsdatumet har passerat

Demokrati 100 år i Sverige – föreläsning av Sofia Näsström

Datum 06.05.21
Tid 18:30
Kostnad Kostnadsfri
Plats Online
Medverkande Sofia Näsström
Demokrati är ett honnörsord i politiken. Men det kan eka skrämmande tomt när kriserna staplas på varandra. Idag ser vi hur demokratier världen över hotas av auktoritära populister och antidemokratiska eliter. Vi ser hur en pandemi drar fram med vindens hastighet över jorden, och hur gränsöverskridande problem som miljön och migrationen fortfarande väntar på politiska lösningar.

I denna korta föreläsning tecknar Sofia Näsström – professor i statsvetenskap och författare till boken Demokrati: en liten bok om en stor sak – en bild av demokratins historia och framtida utmaningar. Vad utmärker den moderna demokratins historia, och vad kan vi göra för att stärka dess fortlevnad i tider av kris?

Om Sofia Näsström
Sofia Näsström är professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet, med särskild inriktning mot politisk teori. I år kom Sofias nya bok Demokrati: en liten bok om en stor sak.

6 maj kl. 18.30, digitalt
Föreläsningen är kostnadsfri och du anmäler dig här.
Vi kommer skicka ut en länk inför föreläsningen till alla som anmält sig.

Vi vill i anslutning till denna föreläsning också uppmuntra alla att till prismavg.se bidra med berättelser som kopplar till demokratins genombrott och utveckling.

Prisma Västra Götaland är en samverkan mellan Förvaltningen för kulturutveckling, Innovatum, Textilmuseet, Göteborgs stadsmuseum, Bohusläns hembygdsförbund, Dalslands fornminnes- och hembygdsförbund, Göteborgs hembygdsförbund, Västergötlands hembygdsförbund, Landsarkivet/Riksarkivet, Maritimt i Väst samt NAV.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.