INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16

Aktivitetsdatumet har passerat

First Lego League 2023

Datum 11.11.23
Tid 09:00
Plats Innovatum Science Center
Den 11 november är det dags för årets First Lego League tävlingen att gå av stapeln här hos oss på Innovatum Science Center!

Kl. 09.00 den 11:e november startar vi med invigning för att sedan kicka igång den spännande tävlingen. Årets tema heter MASTERPIECE och innehållet är än så länge hemligt men presenteras lördag 16 september. Vi hoppas på att få se många kreativa lösningar inom området.

First Lego League är en kunskaps- och teknologisk tävling som sträcker sig över åtta veckor. Från 16 september ska över 700 lag från Sverige och Norge arbeta med innovation, forskning, teknologi, design och programmering som avslutas med en turnering 12 november, som firar allt som har upplevts och uppnåtts!

Målet är att inspirera barn och unga i åldern 10-16 år till att bli morgondagens ingenjörer, forskare och problemlösare. Under projektet kommer deltagarna att utforska och uppleva skaparglädje, se sina egna idéer i praktiken och lära sig att programmera.

Visst låter det spännande! Kom gärna förbi så får ni se hur morgondagens ingenjörer, forskare löser problem på ett kreativt sätt.

Läs mer om First Lego League här!