INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16

Utforska utställningen på egen hand

Vi har 4200M2 fyllda av interaktiva utställningar. Du och dina elever kan på egen hand utforska våra utställningar och stanna till på den plats ni tycker mest om så länge ni har lust.

Miljö och energi

I den främre delen av den stora hallen närmast entrén finns flera stationer och platser som fokuserar på hållbar energi och miljöpåverkan.

Där kan du bland annat ge ditt eget klimatlöfte eller handla i butiken där priserna anges i koldioxidutsläpp.

Bygg och konstruera
Andra populära aktiviteter i denna hall är att bygga med vårt stora mjuka lego, åka på våra ”sköldpaddor” eller konstruera kulbanor. Här finns även en mängd fikabord för dig som vill slå dig ner en stund och ladda batterierna. Den stora hallen rymmer också en del kopplat till Trollhättans och Nohabs historia.
Kreativa rum
I anslutning till den stora hallen ligger tre rum; Ägget, Francis och Kaplan. I dessa har vi ibland personalledda aktiviteter.
För de minsta

När du går längre in i lokalen passerar du vår avdelning för de minsta – Departementet! Här kan de små krypa och fascineras av textur, färg och form, och inte minst gömma sig i en koja!

Precis i närheten till Departementet hittar du även vår avdelning för Stor-legobygge.

Interagera

I närheten ligger Caleido, där du kan spela interaktiva spel på en superstor skärm. Genom att kombinera olikfärgade kuddar kan du exempelvis få fram olika figurer. Kan du bygga ihop en drake som sprutar eld? Du kan också testa om du kommer igenom vår framtidsdörr.