INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
garden-aker-02

Uppskattade familjeupplevelser under Sommarlovskul på Gården Åker

Tillsammans med ungdomsguider har besökare för andra sommaren i rad fått uppleva dåtid och nutid på Gården Åker i det vackra slussområdet. Besökarna har fått skapa trädgårdskonst, odla och tälja barkbåtar som sjösatts i en minikanal. Kaninerna Kalle och Sputnik har spridit glädje både till besökare och personal.

Under sommaren 2019 har Innovatum Science Center bedrivit verksamhet på Gården Åker för andra år i rad. Det har funnits många uppskattade aktiviteter som alla syftat till att ge en familjeupplevelse med fokus på åldern 6 – 15 år. Det inbjudande läget i det nedre slussområdet har skänkt en gammaldags sommarkänsla och en möjlighet för barn och unga att testa på flera olika aktiviteter. Till Gården Åker har familjer kunnat komma ut på en trevlig utflykt som inte är förknippad med en kostnad.

Det har på Gården Åker skapats mycket fin trädgårdskonst av våra besökare som vi hoppas nu pryder trädgårdar och hem. Många frön har såtts i vår odlingsaktivitet. Vår minikanal har varit full av egentillverkade barkbåtar som täljts i ladan tillsammans med våra guider. Vi har också kunnat drömma oss tillbaka i tiden när vi lekt lekar från förr som exempelvis säckhoppning, styltor, kubb och krocket. De söta Gotlandskaninerna Kalle och Sputnik har spridit glädje och blivit matade med färska maskrosblad av våra besökare varje dag.

Vid flera tillfällen har Innovatum bjudit in nyanlända familjer till en härlig dag på Gården Åker. Dessa dagar har det varit full fart med fika, aktiviteter och grillning på de fina grillplatserna på gården. Dagarna har varit mycket uppskattade av både familjerna som besökt oss och personalen på plats.

Det totala besöksantalet har dubblerats från förra året.

Sommarlovskul på Åkers gård har varit en del i att öka attraktiviteten för besöksmålet fallen och slussarna för barnfamiljer. Detta görs med stöd av sommarlovsmedel från Trollhättans stad, i syfte att erbjuda en plats där alla barn har möjlighet till meningsfulla upplevelser och skapande på sommarlovet, oavsett familjens ekonomi.

Vi summerar detta år av Sommarlovskul på Gården Åker som mycket lyckat med många glada besökare från hela Trollhättan samt turister från flera delar av Europa.

Läs mer om fallen och slussarna >

Goda nyheter

Innovatum Science Center
18.09.23
Innovatum Science Center
13.09.23
Kulturarv
30.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
22.08.23
Innovatum Science Center
20.07.23