INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
saabcarmuseum-arkivavslutning-var-2023-1400x1400-NY

Saab Car Museums legendariska “arkivgrupp” rundar av för vårsäsongen

Idag, den 17:e maj 2023, hölls det sista arbetsmötet för säsongen för Saab Car Museums egna volontär-arkivgrupp. En utmärkt "samlingssäsong" med insatser på museet är till ända - med framgångsrikt arbete utfört i bästa Saabanda.
Arbetet under våren

Sten-Olof Göthberg, sammankallade för arkivgruppen från föreningen Saabveteranerna, har tillsammans med många föreningskollegor arbetat tillsammans med Innovatum Science Centers historiske arkivarie Patrik Alexandersson med den historiska samlingen på Saab Car Museum under ännu en säsong.

Tack vare att deltagarnas nära på 500 års(!) samlade erfarenhet från Saab sammanstrålat på ett och samma ställe har vårens insatser varannan onsdag inneburit goda framsteg i arbetet med museets samling. Registerskapande, metadataförsedda bilder, digitalisering, broschyr- och trycksakssortering och en hel mängd andra insatser i samlingen har utförts.

Stort tack riktas till Bengt, Christer, Dan, Frode, Gunnar, Gustav, Göran, Hans, Inger, Kent, Lars-Olof, Nils-Gunnar, Nisse, Orvar, Per-Börje, Per Henry, Peter, Tord, Pernilla, Sten-Olof och Torbjörn – och alla er andra som deltagit från och till under vårsäsongen. Vi hoppas få se er på museet till hösten igen!

Är du, eller känner du, en tidigare Saabanställd som vill delta i historiskt arbete med samlingen?

Är du en, eller känner du någon, tidigare anställd på Saab i Trollhättan med historiskt intresse för Saab och dess fantastiska historia?

Kanske med ett hum om, och intresse för, bilarna, bolagets historia, och kanske för produktionsanläggningarna, för fastigheterna, med mera?

Vill du diskutera och göra en volontärinsats med likasinnade tidigare kollegor med samma intresse? Kanske hjälpa till att identifiera byggnader och maskiner på äldre foton, eller hjälpa till med all nödvändig sortering och register samlat under det så vackra begreppet “arkiv- och samlingsvård”?

Om så, ta gärna kontakt med Saabveteranerna, om du vill veta mer om deltagande i gruppens arbete till hösten! Länk finner du här (öppnas i ny flik i webbläsaren).