INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
digitalidag-logo-1400

Digital@Idag

2 oktober 2020: Välkommen till en dag med aktiviteter kring den digitala utvecklingen, dess utmaningar och möjligheter – Tillsammans med över 170 aktörer, aktiviteter runtom i landet; från Malmö i söder till Luleå i norr.

Skolklasserna får testa på blockprogrammering med micro:bit och göra ett par övningar där eleverna bland annat får tillverka en interaktiv namnskylt.

Vårt planetarium är uppe och våra besökare får ta en titt ut i rymden, resa mellan planeter, asteroider och månar, samt beskåda galaxer och nebulosor.

Under veckans Fredagskul får alla uppleva en virtuell tur på en berg-och-dal-bana eller simma med hajar och valar i havet – utan att bli blöt – med våra VR-glasögon.

Digital@Idag har initierats av Forum för Omställning, (FfO), Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), Landsorganisationen i Sverige LO, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Statens Servicecenter. Ambitionen med Digital@Idag är att bli en folkbildningsrörelse där alla som bor i Sverige upptäcker, visar och debatterar digitaliseringens möjligheter och utmaningar. [..] Digital@Idags aktörer engagerar sig genom att arrangera en eller flera aktiviteter, i egen regi eller tillsammans med andra. [..] Tillsammans skapar vi en temadag som inspirerar alla människor till att kunna och vilja vara med i den digitala utvecklingen.

Läs mer om dagens olika aktörer på orterna runt om i landet här.

Goda nyheter

Innovatum Science Center
18.09.23
Innovatum Science Center
13.09.23
Kulturarv
30.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
23.08.23
Innovatum Science Center
22.08.23
Innovatum Science Center
20.07.23