INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
digitalidag-logo-1400

Digital@Idag

2 oktober 2020: Välkommen till en dag med aktiviteter kring den digitala utvecklingen, dess utmaningar och möjligheter – Tillsammans med över 170 aktörer, aktiviteter runtom i landet; från Malmö i söder till Luleå i norr.

Skolklasserna får testa på blockprogrammering med micro:bit och göra ett par övningar där eleverna bland annat får tillverka en interaktiv namnskylt.

Vårt planetarium är uppe och våra besökare får ta en titt ut i rymden, resa mellan planeter, asteroider och månar, samt beskåda galaxer och nebulosor.

Under veckans Fredagskul får alla uppleva en virtuell tur på en berg-och-dal-bana eller simma med hajar och valar i havet – utan att bli blöt – med våra VR-glasögon.

Digital@Idag har initierats av Forum för Omställning, (FfO), Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), Landsorganisationen i Sverige LO, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Statens Servicecenter. Ambitionen med Digital@Idag är att bli en folkbildningsrörelse där alla som bor i Sverige upptäcker, visar och debatterar digitaliseringens möjligheter och utmaningar. [..] Digital@Idags aktörer engagerar sig genom att arrangera en eller flera aktiviteter, i egen regi eller tillsammans med andra. [..] Tillsammans skapar vi en temadag som inspirerar alla människor till att kunna och vilja vara med i den digitala utvecklingen.

Läs mer om dagens olika aktörer på orterna runt om i landet här.

Goda nyheter

Innovatum Science Center
13.02.24
Innovatum Science Center
09.02.24
Innovatum Science Center
09.02.24
Innovatum Science Center
05.02.24
Innovatum Science Center
05.02.24
Innovatum Science Center
02.02.24
Innovatum Science Center
24.01.24