INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER: All dagar kl. 10-17
Logotyp "Innovatum Science Center"
Vy av NOHAB i Trollhättan. Bolagets ikoniska vattentorn syns i bakgrunden. Bild beskuren. Bildkälla: Innovatums bildarkiv.

60 fantastiska glasplåtar ur våra historiska samlingar digitaliserade

När det gäller foto är hanteringen av negativ och positiv på glasplåtar tungt, otympligt och ställer stora krav på lämplig förvaring. Men det gör ingenting, då dess bärande motiv ofta är fantastiska tidsdokument! Nu finns 60 nyligen digitaliserade glasplåtar uppe i Innovatums bildarkiv på webben.
Glasplåtar i Innovatums historiska arkiv och samlingar

Bland det historiska fotomaterial Innovatums arkiv och samlingar har som uppgift att hantera och tillgängliggöra enligt avtal med dess ägare, finns en äldre glasplåtssamling med motiv från NOHAB. En del överlappning finns mellan motiven som återfinns på glasplåtarna, och på de påsiktsbilder som förvaras i pärmar. Men bara till viss del.

I våra samlingar, på förstärkta hyllor och i därför lämpliga förvaringsenheter, återfinns glasplåtarna vi har hand om – och just nu gör vi en större satsning för att digitalisera fler av dem och tillgängliggöra för allmänheten.

Detta tillägg till bildarkivet på webben

I denna omgång finns nu sextio fantastiska dokumenterade kontors- och industribilder från 1900-talets början att ta del av. Vi befinner oss i stämplarnas, bläckpennornas och kontorscigarrökningens ärorika tidevarv. Och vi får till exempel också se skickliga svarvare och fräsare i arbete. Se nedan för några exempel på de nyligen tillagda bilderna, och följ länken för att ta del av Innovatums bildarkiv på webben. Länken leder till NOHAB-bilderna, med de nyligen tillagda först. Mycket nöje!

Ta del av de nyligen tillagda bilderna i Innovatums bildarkiv här.

Goda nyheter

Innovatum Science Center
17.07.24
Innovatum Science Center
11.07.24
Innovatum Science Center
10.07.24
Innovatum Science Center
28.06.24
Innovatum Science Center
28.06.24
Projekt
26.06.24