INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16
Sven Stertman-1400x1400

100 st nya bilder från Innovatums bildarkiv

Till de historiska arkiven har 100st, nyligen digitaliserade, historiska bilder ur samlingarna lagts till i bildarkivet på webben och gjort tillgängliga för allmänheten.
Trollhättan genom tiderna i bild ur Innovatums bildarkiv

Vi har som de flesta känner till från de historiska arkiven på Innovatum Science Center glädjen att få sköta och tillgängliggöra Trollhättan stads historiska bildsamling och också GKN Aerospace Sweden AB:s historiska bildarkiv. Vi vill härifrån idag skicka en julhälsning till er alla, genom att berätta att 100 st ytterligare bilder nu lagts till den redan stora digitala samling bilder som finns tillgänglig i bildarkivet på webben.

 

Vad är nytt?

Kvartersvyer, äldre affärsinrättningar, äldre föreningar, bilder från fall- och slussområdet för att nämna några bildområden. Och som stadens historiska arv bjuder – naturligtvis som alltid ett och annan lok, såg, några eminenta SAAB:ar och bilder kring stadens starka flygmotorindustri. Utöver detta också ett och annat historiskt porträtt.

 

På tal om porträtt – känner ni igen mannen på fotot?

Många har genom åren tagit del av fotograf Sven Stertmans fantastiska skildringar av staden i bild. Stertman, till vardags under många år känd som flygmotorindustrin i stadens egen företagsfotograf – kom också att dokumentera Trollhättan i foto. Hans egenproduktion av dessa foton rörande staden kom han senare att donera till Trollhättan stad, och i gåvobrevet uttrycker han att fotona kan användas för att ge kännedom om staden.

Därför låter vi en av de nyligen digitaliserade fotona – det av porträttet av Sven Stertman själv (foto beskuret, se hela bilden nedan) med kameror och fotoutrustning ur det historiska bildarkivet – få pryda denna uppdatering från bildarkivet. Samtidigt riktar vi ett extra stort tack till honom för den historiska fotoskatt som så många kunnat tagit del av genom åren, och som utgör en ansenlig del av det samlade historiska bildarkivets bilder.

 

Var kan jag ta del av de nyligen digitaliserade bilderna?

De nyligen digitaliserade, metadataförsedda bilderna tar du del av på Innovatums bildarkiv på webben. Klicka här. Här nedan finner du också några bildexempel på vad som lagts till i bildarkivet.

Goda nyheter

Innovatum Science Center
13.02.24
Innovatum Science Center
09.02.24
Innovatum Science Center
09.02.24
Innovatum Science Center
05.02.24
Innovatum Science Center
05.02.24
Innovatum Science Center
02.02.24
Innovatum Science Center
24.01.24