INNOVATUM SCIENCE CENTER

Trollhättans historia

Det är viktigt att ha en förståelse av hur industrisamhällets förändring påverkat och påverkar samhällsutveckling och enskilda människors liv. På Innovatum Science Center vill vi lyfta fram Trollhättans och trollhättebornas historia och berättelser, nya och gamla! Berättelser och fakta om Trollhättan, fallen och slussarna, NOHAB, Saab och mycket mer finns på prismavg.se

Det är dock inte vi på Innovatum Science Center som har kunskapen om Trollhättans historia utan den finns bland alla de människor och föreningar som engagerat sig i Trollhättans framväxt och utveckling.

Har du frågor eller funderingar så hör gärna av dig så ska vi se om vi kan hjälpa dig eller hänvisa dig vidare till de som verkligen kan Trollhättan historia.

prismavg.se och på denna sida har vi samlat berättelser och information kring Trollhättans historia som kan vara till hjälp om du vill fördjupa dig i stadens spännande historia.

På Innovatum Science Center finns också Trollhättans bildarkiv, med tusentals bilder från staden och dess industrier, samt föreningsarkivet, där det verkligen går att fördjupa sig i många aspekter av stadens historia.