INNOVATUM SCIENCE CENTER
Besök området

Upptäck ett unikt område

Trollhättans vackraste besöksmål är utan tvekan de mäktiga fallen och de imponerande slussarna – ett område med storslagna omgivningar som lockat turister under flera århundraden.

Här kan du följa Göta älvs naturliga väg, från de lummiga öarna i Trollhättans centrum, förbi de enorma dammluckorna och ner mot den idylliska stillheten vid Kärlekens stig. Lika fascinerande är det att följa kanalen till slussområdet där resterna av den första farbara leden från år 1800 samsas med dagens vältrafikerade led.

I närheten av både fallen och slussarna finns flera andra pärlor värda att upptäcka. Som NOHAB:s gamla industriområde, som idag heter Innovatum District, där roliga aktiviteter lockar både stora och små, den granitklädda kraftstationen Olidan som erbjuder guidade visningar, eller den rofyllda Forngården ovanför fallen.

Ett hett tips är att använda de fina promenadstigarna och de cykelvänliga vägarna, där vissa skyltar leder dig runt och andra ger dig intressant information om området.

På några platser hittar du också digitala berättelser som du kan ta del av via mobilen. Allt för att förhöja din upplevelse, och göra det enkelt att njuta av det natursköna och historiska området på egen hand.