INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Måndag Stängt Tisdag-Söndag kl. 11-16

Aktivitetsdatumet har passerat

First Lego League 2019

Datum 09.11.19
Tid 09:00
Plats Innovatum Science Center
I åtta veckor från 14 september ska ca 1000 lag från Skandinavien arbeta med innovation, forskning, teknologi, design och programmering som avslutas men en turnering 9 november som firar allt som har upplevts och uppnåtts.

Lördagen den 9 november samlas totalt 15 lag på Innovatum Science Center för att tävla i regionfinalen i First Lego League. Årets lag kommer från Grästorp, Munkedal och Trollhättan och består av ungdomar i åldrarna 12–16 år. Vinnande lag får en plats i den stora skandinaviska finalen i Roskilde ett par veckor senare!

Årets uppdrag – CIty Shaper – handlar om att möta de stora utmaningar som våra städer och samhällen möter, som kommunikationsmedel, tillgänglighet, men även naturkatastrofer. Hur kan vi skapa en bättre framtid för alla? Det kommer att kräva samarbete och fantasi.

De ska tillsammans arbeta fram en plan för hur de ska visa upp sitt forskningsprojekt och jobba med tekniken för att programmera en robot som under tävlingsdagen på tid ska utföra olika poänggivande uppdrag.

Är du intresserad? Kontakta Marie Ringfeldt Jensen eller Jerry Alrup.

Alla uppdragen bedöms av domare inom de olika områdena kärnvärde, teknik och forskning. Dessutom tittar domarna på hur samarbetet har gått inom laget. Alla poäng tillsammans med resultaten från robotmatcherna räknas samman och det vinnande laget får förutom äran också möjlighet att tävla i den skandinaviska finalen som i år går av stapeln den 30 november i Roskilde. Vinnande laget får en resecheck som är sponsrad av Skolverket.

Huvudsponsor för tävling på Innovatum är GKN Aerospace och domarna kommer från olika företag och verksamheter så som Combitech, Parker, Kunskapsförbundet Väst, Högskolan Väst, Engineeringpartner, T-engineering, GKN och Trollhättans stad.

Öppningsceremonin sker den 9 november kl. 09:00 på Innovatum Science Center i Trollhättan.

First Lego League Scandinavia >