Coronainformation

Vi har öppet -ansvars- och omsorgsfullt!

Corona-pandemin ställer vårt samhälle, vårt liv inför många svåra utmaningar. Även Innovatum Science Center och Saab Car museum påverkas av de rådande omständigheterna, men arbetet fortsätter. Inte minst kring hur vi på olika sätt kan fortsätta att inspirera, väcka nyfikenhet och upptäckarglädje inom naturvetenskap och teknik.

Inom våra besöksverksamheter, Science Center och Saab Car Museum, begränsar vi antalet besökare som vistas i våra lokaler enligt gällande pandemirestriktioner. Vi kommer även under sommaren 2021 ha två separata besökspass med begränsat antal besökare på Science Center. Vi kommer på Innovatum Science Center ha ett lägre besöksantal än vad regelverket tillåter. Detta för att säkerheten för våra besökare och medarbetare har högsta prioritet. Vi anpassar även våra aktiviteter under sommarlovet för att minska smittspridningsrisken. Vi kommer även denna sommar att ha utomhusaktiviteter vid Loket och nere på Gården Åker.

Vi följer löpande myndigheternas rekommendationer.

Vid frågor når du oss enklast via sciencecenter@innovatum.se eller telefon 0520-289 400.

Vad innebär detta för dig som besökare?

Vi känner oss trygga med att hålla öppet med de åtgärder vi har vidtagit. Vi har en stora lokaler där våra besökare kan upptäcka utan att trängas.

Vi rekommenderar att du köper dina biljetter till oss i förväg för att garantera din plats och för att undvika kö.

Vi uppmanar våra besökare att följa gällande rekommendationer (håll avstånd, tvätta händerna ofta …). 

Om ni känner symptom på sjukdom ber vi er att stanna hemma och så ses vi vid ett senare tillfälle.

Du som har köpt ett årskort som varit giltigt under den tid vi haft stängt kommer få giltighetstiden förlängt med motsvarande tid som det skulle ha varit giltigt när vi hade stängt. Visa upp ditt årskort vid nästa besök så uppdaterar vi det.

Våra grannar Nova Café håller öppet som vanligt på vardagarna, men har för tillfället stängt under helgerna. För mer information se deras hemsida.

Vad innebär detta för vårt utbud till skolan?

Science 2 All – online med Innovatum Science Center!
Under tiden vi haft stängt har nya och nygamla aktiviteter i digital/distansform erbjudits skolorna när vi inte kunnat träffats fysiskt. Några av dessa kan komma att finnas kvar i vårt erbjudande som distansprogram även till hösten.

Hjälp oss genom att…

…gilla, dela och kommentera.

Om ni inte upptäckt vårt digitala utbud passa på att kolla in våra Fredagskul Online-filmer på Facebook, Instagram och YouTube.

Vi blir superglada om du gillar, delar och kommenterar våra inlägg, så att fler kan bli inspirerade att experimentera hemma.

…handla i vår butik.

Förgyll vardagen hemma genom roliga experiment och aktiviteter. 

För mer information om coronaviruset se Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.
Information på andra språk: tellcorona.com