Coronainformation

Vi håller fortsatt tillfälligt stängt

Corona-pandemin ställer vårt samhälle, vårt liv inför många svåra utmaningar. Även Innovatum Science Center och Saab Car museum påverkas av de rådande omständigheterna, men arbetet fortsätter. Inte minst kring hur vi på olika sätt kan fortsätta att inspirera, väcka nyfikenhet och upptäckarglädje inom naturvetenskap och teknik.

29 oktober skärpte Folkhälsomyndigheten de allmänna råden för bland annat Västra Götalands län för att bromsa smittspridningen av Covid-19. Bland annat avråds alla från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum och museer. Den 24 november föreslogs ett förbud mot att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare.

Innovatum Science Center och Saab Car Museum håller därför tillfälligt stängt för besök från skolor och allmänhet tills vidare. Tråkigt, men en självklarhet för oss då vi alla behöver ta ansvar och hjälpas åt för att hejda smittspridningen av Covid-19.

Vid frågor når du oss enklast via sciencecenter@innovatum.se då receptionen är stängd just nu.

Vad innebär detta för dig som besökare?

Vi kommer att hålla stängt tillsvidare, men håll uppsikt i våra kanaler på sociala medier och på vår hemsida gällande digitala/distansaktiviteter. Vi ser fram emot att öppna upp igen och träffa er så fort som det blir möjligt utifrån pandemiläget.

För att förkorta väntetiden till dess att vi kan ses på plats hos oss igen har vi tagit fram ett antal digitala aktiviteter som ni kan göra hemma eller med skolan/fritids. Sidan uppdateras varje vecka med nya experiment och roliga aktiviteter för små och stora upptäckare. Hoppas att vi ses där!

Du som har köpt ett årskort som gäller just nu får ditt årskort förlängt baserat på giltighetstid och hur länge som vi kommer att ha stängt. Visa upp ditt årskort vid nästa besök så uppdaterar vi det.

Vad innebär detta för vårt utbud till skolan?

Science 2 All – online med Innovatum Science Center!
Nu har vi nya och nygamla aktiviteter i digital/distansform som vi hoppas att många klasser kan ha glädje och nytta av i dessa tider när vi inte kan ses fysiskt.

Hjälp oss genom att…

…gilla, dela och kommentera.

Under tiden som många inte kan besöka oss på Innovatum Science Center flyttar vi en del av verksamheten till våra digitala kanaler. Kolla in våra Fredagskul Online-filmer på Facebook, Instagram och YouTube.

Vi blir superglada om du gillar, delar och kommenterar våra inlägg, så att fler kan bli inspirerade att experimentera hemma.

…handla i vår butik.

Förgyll vardagen hemma genom roliga experiment och aktiviteter. Under tiden vi har stängt för besök kommer vi då och då erbjuda olika specialframtagna “Lovpåsar” till försäljning. Så håll ögonen öppna för de kommer bara tas fram i begränsad upplaga.

 

För mer information om coronaviruset se Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.
Information på andra språk: tellcorona.com