INNOVATUM SCIENCE CENTER • TEL 0520-28 94 00 • ÖPPETTIDER Mån Stängt, Tis 11-14, Ons-Sön 11-16

Coronainformation

Vi har öppet – ansvars- och omsorgsfullt!

Corona-pandemin ställer vårt samhälle, vårt liv inför många svåra utmaningar. Även Innovatum Science Center och Saab Car museum påverkas av de rådande omständigheterna, men arbetet fortsätter. Inte minst kring hur vi på olika sätt kan fortsätta att inspirera, väcka nyfikenhet och upptäckarglädje inom naturvetenskap och teknik.

Inom våra besöksverksamheter, Science Center och Saab Car Museum, begränsar vi antalet besökare som vistas i våra lokaler enligt gällande pandemirestriktioner. Vi kommer även under sportlovet precis som under de senaste loven att ha två separata besökspass på Science Center. Säkerheten för våra besökare och medarbetare har högsta prioritet. 

Vi följer löpande myndigheternas rekommendationer.

Vid frågor når du oss enklast via sciencecenter@innovatum.se eller telefon 0520-289 400.

Vad innebär detta för dig som besökare?

Vi känner oss trygga med att hålla öppet med de åtgärder vi har vidtagit. Vi har stora lokaler där våra besökare kan upptäcka utan att trängas.

Vi rekommenderar att du köper dina biljetter till oss i förväg när det är möjligt för att garantera din plats och för att undvika kö.

Vi uppmanar våra besökare att följa gällande rekommendationer (håll avstånd, tvätta händerna ofta …).

Om ni känner symptom på sjukdom ber vi er att stanna hemma och så ses vi vid ett senare tillfälle.

Våra grannar Nova Café håller öppet som vanligt på vardagarna, men har för tillfället stängt under helgerna. För mer information se deras hemsida.

Vad innebär detta för vårt utbud till skolan?

Vi har nu åter öppet för besök från skolor och förskolor. Vi fortsätter även att erbjuda en del distansprogram. Bokning gör ni enklast via vårt bokningssystem.

Vid besök hos oss kan det vara elever från andra klasser/skolor i utställningen och efter klockan 11 även andra besökare.
Vill ni inte att er klass/förskola möter elever från andra skolor rekommenderar vi att ni inte har fri tid i utställningen. Det går också bra att kontakta oss för att se hur det ser ut med bokningar och eventuella möjligheter till att göra specialanpassningar för ert besök utifrån de restriktioner ni har på er skola.  I nuläget  går det inte att via bokningssystemet boka besök utan pedagogiskt program (detta för att begränsa antalet elever i utställningen).

Hjälp oss genom att…

…gilla, dela och kommentera.

Om ni inte upptäckt vårt digitala utbud passa på att kolla in våra Fredagskul Online-filmer på Facebook, Instagram och YouTube.

Vi blir superglada om du gillar, delar och kommenterar våra inlägg, så att fler kan bli inspirerade att experimentera hemma.

…handla i vår butik.

Förgyll vardagen hemma genom roliga experiment och aktiviteter. 

För mer information om coronaviruset se Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

Information på andra språk: tellcorona.com